Ползи от спринтовете

За или Против фрешовете
януари 12, 2019
Ползи от Овесените ядки
януари 16, 2019

спринтовете комбинират елементи от тренировките с тежести и кардиото, като освен това са изключително кратки и прости за изпълнение – прости, но не и лесни!
Когато включим спринтовете в тренировъчната ни програма, горим повече мазнини.Същевременно спринтовете са анаболно упражнение, което покачва нивата на тестостерон и хормон на растежа, дава сила и развива мускулната маса. Ако наистина искате да повишите издръжливостта и капацитета на белите дробове, зарежете монотонното кардио и започнете да спринтирате!

Спринтовете подобряват и функцията на сърдечно съдовата система – в дългосрочен план понижават едновременно кръвното налягане и сърдечния ритъм и подобряват кръвообращението.

Никога не спринтирайте върху асфалт и други пътни настилки – намерете подходяща писта или стадион. Това, което със сигурност не ви препоръчвам, е да спринтирате на пътека за бягане – рискът от контузии е прекалено голям.

Загрявката е от изключителна важност. Постепенно вдигнете пулса и подгответе тялото на съответното ниво на работа, което ще го третирате.

Comments are closed.